Persbericht Bekijk de online versie.

logo

bos google plus facebook bostv

Bodhitv wijzigt koers in 2015

3 februari 2015

Verdiepende content bij BOS tv-documentaires

Vanaf januari 2015 vaart jongeren website Bodhitv een gewijzigde koers. De frequentie waarmee de site wekelijks wordt ververst is vanaf januari lager. Daarnaast zal de content meer aansluiten op de televisie en radioprogrammering van de BOS, door daar behandelde thema's vanuit een boeddhistisch perspectief verder uit te diepen.

logo BodhitvDe site is een initiatief van en wordt gerund door de Boeddhistische Omroep (BOS). Met Bodhitv biedt de BOS sinds 2007 een platform aan een doelgroep, die door de bestaande media niet of nauwelijks wordt vertegenwoordigd. Tot december 2014 bestond de redactie van Bodhitv uit een grote groep jonge boeddhisten, die artikelen schreven en video's maakten over ‘hun leven als boeddhist’. Dat alles onder leiding van hoofdredacteur Kitty Arends, die in 2013 het stokje overnam van oprichtster Anne Kleisen.

Nu de BOS haar laatste jaar ingaat als publieke omroep en het met een aanzienlijk kleiner budget moet doen, kan de bestaande redactionele formule niet langer worden voortgezet. Toch wil de BOS het platform wel in de lucht blijven houden. Hoofdredacteur Kitty Arends: “Bodhitv wordt niet alleen bezocht door jonge boeddhisten, maar door geïnteresseerden van alle leeftijden. De site is door de jaren heen uitgegroeid tot een plek waar het boeddhisme op een begrijpelijke manier wordt belicht. Hiermee bereikt en bedient de BOS een grote groep mensen die zich willen verdiepen in het boeddhisme. Om dat in ons laatste jaar als publieke omroep op te geven zou zonde zijn.”

Met de resterende middelen zal Bodhitv in 2015 dan ook een platform bieden aan verdiepende content bij de tv-uitzendingen van de BOS. Denk aan ‘making of’ video's met de regisseurs of hoofdpersonen van documentaires en interviews met boeddhistische leraren die uitleg geven bij bepaalde thema's uit het boeddhisme. Daarnaast blijven er columns verschijnen van Bodhitv's vertrouwde redacteuren Geertje Couwenbergh, Anouk Kragtwijk en Annemarie Opmeer.

“Bezoekers waarderen de site omdat er op een toegankelijke manier over boeddhisme wordt geschreven. Dat in aanvulling op de tv-documentaires, die vaak meer voorkennis over boeddhisme vragen van de kijker”, denkt Kitty Arends. Met de nieuwe redactionele formule en een kleine redactie van jonge journalisten, voorheen redacteuren bij Bodhitv, wil de BOS deze functie in 2015 blijven vervullen.

Vanaf half februari zullen de eerste columns, video's en interviews verschijnen op www.bodhitv.nl