Onderwerpen

Onder de hemel is men thuis

Petra Hubbeling had een glansrijke carrière en een statige stadsboederij in Vianen. Na een ingrijpende gebeurtenis in haar leven merkte ze dat de rol die ze speelde haar niet meer paste. Ze stopte met haar baan, werd zenmonnik en verkocht haar huis. Met haar laptop en een zwarte stationcar leeft de voormalige zakenvrouw een zwervend bestaan en zet ze zich in voor de Zen Peacemakers Lage Landen. Zoals in de documentaire over Petra Hubbeling Onder de hemel is men thuis te zien is, komt haar zakelijke achtergrond ook in haar nieuwe leven als geëngageerd boeddhist goed van pas.

De documentaire Onder de hemel is men thuis van filmmaakster Ulrike Helmer wordt uitgezonden door de BOS op zondag 13 april om 14.00 op NPO 2.

Lees ook een interview met Petra Hubbeling uit ons programmablad de BOSwijzer.

Marco Visscher

Is de heksenjacht op gluten en brood in z'n algemeenheid wel terecht? Is er met goed zoeken toch iets moois en waardevols te ontdekken in de gruwelen in Syrië? Het zijn vragen waar hoofdredacteur Marco Visscher van tijdschrift The Optimist (voorheen Ode) wel raad mee weet. Hij schuift aan in OBA Live om een positieve en inspirerende blik op het dagelijks nieuws te geven.

Iedereen is welkom bij OBA Live in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Entrée is gratis, reserveren is niet nodig! Lees meer op OBA Live