OBA Live: afscheid van de BOS9 december 2015       Met Noah Levine, Frank Uyttebroeck en Laetitia Schoofs

Dinsdag 15 december om 19:00 op NPO Radio5

Het radioprogramma OBA Live komt 15 december met een speciale uitzending over het naderende einde van de BOS. De omroep houdt na vijftien jaar op te bestaan als zelfstandige omroep. Wat betekent dit en waar zijn er na 2016 nog programma’s met een boeddhistische insteek te beluisteren of te zien?

Ter gelegenheid van het afscheid wordt OBA Live dit keer opgenomen; en wel op 12 december in de Tolhuistuin in Amsterdam. Te midden van honderden Vrienden van de BOS spreekt OBA-Live presentator Bettine Vriesekoop onder andere met:

Noah Levine, boeddhistische leraar en ‘dharmapunker’. Hij vertelt over de ingrijpende veranderingen in zijn leven, die hem uiteindelijk brachten tot de traditie ‘Against de stream’ en het ‘American Buddhism’.

Frank Uyttebroeck, een adept van Levine. Hij begon in Nederland ‘Tegen de stroom in’. In 2015 werd hij door Levine bekrachtigd als dharmaleraar in de lijn van het ‘Against the Stream Buddhist Meditation Center’ in Los Angeles. Wat betekent Levine voor hem en op welke wijze draagt hij deze lijn in Nederland uit?

Laetitia Schoofs, sinds 2013 directeur van de BOS. Wat heeft de BOS in de afgelopen vijftien jaar bereikt en waar is zij trots op? En hoe krijgen de boeddhistische programma’s vanaf 2016 vorm bij de KRO/NCRV?

Muziek van de Tibetaanse zangeres Namgyal Lhamo en een allerlaatste column van Tom Hannes.

OBA-Live, uitzending dinsdag 15 december van 19-20 uur op NPO Radio 5, of live te bekijken opde website van OBA Live.

Presentatie Bettine Vriesekoop

Opname 12 december in de Tolhuistuin in Amsterdam