Marthe van der Noordaa is Nachtgast12 december 2014       De Nachtgast met relatiecoach Marthe van der Noordaa

Relatiecoach Marthe van der Noordaa (1963) staat dinsdag- op woensdagnacht centraal in het BOS-radioprogramma ‘De Nachtgast’. Van der Noordaa is van oorsprong theatermaker en scenarioschrijver.

In gesprek met Marlous Lazal vertelt ze hoe ze stellen begeleidt in hun zoektocht naar een liefdevolle en werkzame relatie.

De verhalen in haar coachingspraktijk vormden voor Van der Noordaa de aanleiding voor haar boek ‘Een schat aan liefde’, dat in november verscheen. Volgens de coach mag het gelezen worden als een krachtig pleidooi om meer te investeren in de liefde. Er is traditioneel veel aandacht voor de moeite en worsteling van de relatie, maar in dit boek staat de rijkdom op de voorgrond. 

In boeddhistisch Nederland maakte Marthe van der Noordaa naam als medeauteur van Het Juwelenschip van de middeleeuwse Tibetaanse leraar Longchenpa. Ook schreef ze Een zucht van verlichting; totale aanwezigheid in het dagelijks leven.

In de Nachtgast praten Van der Noordaa en Lazal ondermeer over liefdesgeluk voor singles, op welke manier je het mysterie van liefde weer terug in je relatie kunt brengen en hoe de lessen van de 14e eeuwse Longchempa haar anno nu inspireren.

'De Nachtgast' van de Boeddhistische Omroep wordt in de nacht van 16 op 17 december vanaf middernacht uitgezonden op NPO Radio 5. In het programma staat wekelijks één gast centraal.

Meer informatie over het werk van Marthe van der Noordaa kunt vinden op de website van De Nachtgast