OBA Live van dinsdag 6 mei

Op Radio 5 en OBA Live om 19.00-20.00 uur

Radiotalkshow door een boeddhistische bril over psychologie, cultuur, politiek, maatschappij en wetenschap

Presentatie: Bettine Vriesekoop

Verhalen over de dalai lama

Deze OBA Live staat geheel in het teken van het aanstaande bezoek van de dalai lama aan Nederland. De spiritueel leider van het Tibetaanse volk bezoekt ons land van 10 tot 12 mei.

Aan tafel bij Bettine Vriesekoop zitten gasten die allemaal een bijzondere herinnering hebben aan de spiritueel leider van het Tibetaanse volk.

De gasten in deze uitzending:

Erica Terpstra noemt de dalai lama haar spiritueel leider. Heeft hem meermaals ontmoet en probeert zijn leer uit te dragen. Terpstra noemt zichzelf geen boeddhist, maar een eeuwig student van het boeddhisme.

Sander Tideman is voormalig ABN AMRO-bankier en veelal in Azië actief. De leer van de dalai lama vond een verrassende ingang bij die bank. Tideman pleit voor ‘economie met een hart’.

Paul Rosenmöller, voormalig politicus, ondervroeg de dalai lama kritisch voor een tv-uitzending van de Ikon. Dat viel niet overal goed in boeddhistisch Nederland. Maar wel bij de geestelijk leider zelf.

Iedereen is welkom bij OBA Live in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Entrée is gratis, reserveren is niet nodig! Lees meer op OBA Live