Dharma-Lotus organiseert van 3 t/m 27 juni aanstaande de spirituele reis: "Tour-de-Sri-Lanka".

In deze reis gaan we drie regio's bezoeken, deze zijn:

Het noorden

We bezoeken eerst het noorden waar de grote boeddhistische plaatsen zijn. Meerdere tempel en kloosters worden bezocht waaronder grotkloosters en een klooster verborgen bovenop een rots. De plek waar de Pali-canon echt vorm heeft gekregen en waar overblijfselen van Gautama de Boeddha liggen.

We bezichtigen deze plekken, doen dagelijks ‘s ochtends een Puja en ’s middags een meditatie. We organiseren lezingen waar de filosofische kant van het (Theravada) boeddhisme wordt uitgelegd en krijgen inkijkjes in kloosters.

Het oosten

Het oosten is stil, rustig en verlaten. Ellenlange stranden met palmbomen en een enkele vissersboot. Idyllischer konden we het niet verzinnen.

Toch is hier genoeg te doen: lieve kleine vissersdorpjes, een hippie-oord waar borders uit de gehele wereld komen om op de immense hoge golven te kunnen surfen. Tot slot, omdat we het niet kunnen laten, bezoeken we een prachtig bosklooster.

Het midden

In het midden ligt het berggebied met zijn enorme theeplantages, kliffen, Azië's hoogste watervallen en prachtige vergezichten. Hier maken we enkele trektochten en bezoeken de plantages en zien het gehele proces van thee plukken tot in het zakje, en dat allemaal binnen 24 uur.

Ook bezoeken we een olifanten resort waar wees olifanten vanuit heel Azië worden opgevangen. Dagelijks moeten zo'n 70 olifanten gewassen worden en de rivier ligt aan de andere kant van het dorp… Precies.

Deze reis

Meerdere reisorganisaties bieden Sri-Lanka aan. Waarin verschilt Dharma-Lotus hierin:

• de reisleider is Ivar Mol, boeddhistisch monnik in de Kum-nye. De reis is zodoende meer een pelgrimage met meditaties en een inkijk in de boeddhistische filosofie.

• de reis is een stuk goedkoper

• we reizen in een kleine groep met max. 8 deelnemers

• 2 reisbegeleiders met veel ervaring van het gebied en het boeddhisme

• de reisbegeleiders zijn continu aanspreekbaar en actief

• dagelijks lezingen en veel uitleg en meditaties

• volledig dagprogramma waar je vrijwillig aan mee doet

• ga je alleen iets doen kan je alle tips, kaarten, boekjes vragen

• veel inbreng mogelijk, het dagprogramma ligt niet vast

• lokaal vervoer dus veel contact met de lokale bevolking

• slapen bij mensen thuis, in een klooster en kleine guesthousjes ipv hotels

Op "Tour de Sri-Lanka" kan je alle verdere informatie vinden aangaande deze reis.

Op 7 april is er een 1e informatie avond waarin we de gehele reis gaan uitleggen en je alle gelegenheid hebt om je vragen te stellen. de avond begint om 20:00 uur en je kunt je hier aanmelden.

Impressie

In dit filmpje kan je een impressie zien van deze reis:

http://www.youtube.com/watch?v=7FzHpcmSI1A