Boeddhistische Omroep Stichting pers@bos.dmd.omroep.nl

16:13 (6 minuten geleden)

aan boeddhisme

PERSBERICHT BOEDDHISTISCHE OMROEP

30 januari 2013

Meditate and Destroy

Punk, boeddhisme en rebellie

Noah LevineZondag 16 maart zendt de BOS de film Meditate and Destroy uit. Dit snel gemonteerde portret vertelt het verhaal van Noah Levine, een rebelse puber die uitgroeit tot boeddhistisch leraar, schrijver en spreker. Om 14:00 uur op Ned2

Noah Levine moest als puber en punker niets hebben van een burgerlijk leven, laat staan de ‘hippiepraktijken’ van zijn beroemde vader en boeddhistisch leraar Stephen Levine. Diefstal, drugsgebruik of graffiti, noem het en Levine heeft er wel voor in de cel gezeten. Maar wanneer de bodem van zijn ellende bereikt is gaat hij toch te rade bij zijn vader, die hem leert mediteren.

Inmiddels is de punker uitgegroeid tot schrijver van bestsellers als Dharma Punx en Against The Stream en is hij een geliefd spreker binnen jongeren communities, inclusief punkers en jonge criminelen. In deze vlot gemonteerde film, die naadloos aansluit bij de persoonlijkheid van Levine, zien we hoe verslaving en geweld kunnen overgaan in toewijding en meditatie. De jongeren die hij inspireert komen aan het woord, maar ook leraren als Jack Cornfield en natuurlijk de ‘ouwe heer’ Levine zelf.

Regie: Sarah Fisher

Meditate and Destroy

Zondag 16 maart, 14.00 uur, Ned 2

Herhaling zaterdag 22 maart, 9:30, Ned2

Ook te zien op Uitzending Gemist

Lees meer op de website van de BOS