Meer uitleg boeddhisme

  • francisderuiter

    Hallo,

    Ik heb laast een goed gesprek met iemand gehad en die had het over boeddisme. Nou wil ik erg graag meer informatie hierover hebben maar weet echt niet waar te beginnen. De beste man had in het kort uitgelegd dat het een stuk zelfleer is en veel meditatie. Ja wil graag meer weten en ook graag weten hoe te beginnen enzo. Hoop dat de reacties niet teveel van elkaar afwijken hahaha

    alvast bedankt

  • ujukarin

    Hoi Francis,

    Een aardig begin-'portal' is www.boeddhisme.nl . Die verwijst ook door naar de sites van heel wat individuele groeperingen. Meditatie en studie, leidend tot zelfkennis, vind je wel terug ja :?

    With folded palms,

    -Ujukarin>

  • Mike

    Beste Francis,

    Om je te verdiepen in het boeddhisme kun je gebruik maken van diverse boeken te leen bij de bibliotheek. Hier kun je rustig uitzoeken welk boek bij jou past.

    Je kunt uiteraard ook via het internet heel veel info vinden op diverse sites.Kortom genoeg te vinden!!

    Mediteren is ook erg goed.Dit is ook op diverse manieren te doen.

    Ik zelf mediteer bijvoorbeeld met een cd`tje(van Chris hinze) en dan steek ik een paar kaarsjes aan en een wierookje.

    Succes!!

  • Cris

    Beste Francis,

    Binnen het boeddhisme zijn verschillende stromingen, de ene stroming zal je meer aanspreken dan de ander. Zelf vind ik het meeste terug bij Thich Nhat Hanh, een Vietnamese monnik, die ook veel boeken geschreven heeft. Je vindt op de internet een pagina (http://www.aandacht.net/) waarin ook een link naar ‘sangha’s' (meditatiegroepen). Je vindt er meestal wel een bij je in de buurt waar je mag gaan kijken/meedoen.

    Natuurlijk vind je op de website van de boeddhistische omroep (http://www.boeddhistischeomroep.nl/) veel informatie en links naar uitzendingen die je kunt bekijken.

    Er zijn mensen die schrijven over het boeddhisme, persoonlijke ervaringen. Zelf schrijf ik ook op een weblog en misschien vind je het leuk er eens op te kijken.

    Zie: http://eigenwijsheid.web-log.nl/

    Veel plezier op je ontdekkingstocht!