www.kookstudio.net=16pxBeste vrienden en vriendinnen van de Ayurvedische keuken, =15pxDe zomervakantie komt steeds dichterbij, en als je jezelf nog een heerlijk vitaliserende en inspirerende week wilt geven, is het goed om daar snel een beslissing over te nemen, want beide Ayurvedische kook- en yogaweken in Zuid-Limburg zitten bijna vol!Ayurvedische kookvakantie (1), met de cursus “Ayurveda in theorie en praktijk” en yoga4 t/m 11 augustus 2017 in Zuid-LimburgAyurvedische kookvakantie (2) met de cursus “Ayurveda in theorie en praktijk” en yoga18 t/m 25 aug 2017 in Zuid-Limburg=15pxVoor week 1 zou ik nog graag een assistent(e) hebben, die tegen gereduceerd tarief meedoet als mijn rechterhand. Mail je me als je belangstelling hebt?Vóór de vakantie is er nog een erg leuke kookworkshop waar nog plaats is:Workshop “Vedische Hemelse Hapjes”Zondag 25 juni in Den HaagNieuw is de Vata dag in Lelystad, een zeer ontspannen dag met vata-balancerende yoga 's ochtends en een uitgebreide kookworkshop in het teken van vata in de middagVata balancerende dag in Lelystad! Met yoga en kookworkshopZaterdag 30 september in LelystadVanaf september begint er weer een volledige cursus “Ayurveda in theorie en praktijk” in AmsterdamCursus “Ayurveda in theorie en praktijk”Vanaf 12 sept in AmsterdamEn maar liefst drie kookweekenden in Loenen in het najaar, in dit weekend is nog plaats:Twee Ayurvedische Kookworkshops7 en 8 oktober in LoenenVerder deze workshops in Amsterdam:Workshop “Ayurvedisch Koken”Woensdag 20 september in AmsterdamWorkshop “Veganistisch koken met Ayurveda”Woensdag 18 oktober in AmsterdamWorkshop “De Zuid-Indiase Keuken”Zaterdag 28 oktober in AmsterdamWorkshop “Kennismaken met Ayurveda, in theorie en praktijk”Woensdag 8 november in AmsterdamWorkshop “Vedische Hemelse Hapjes”Zaterdag 2 december in AmsterdamUtrecht:Workshop “Kennismaken met Ayurveda, in theorie en praktijk”Woensdag 6 september in UtrechtWorkshop “Vedische Favorieten”Woensdag 4 oktober in UtrechtWorkshop “Ayurvedisch Koken”Zaterdag 25 november in Utrecht En ook de data van de cursus “Ayurveda in theorie en praktijk” vanaf januari zijn al bekend:Cursus ” Ayurveda, in theorie en praktijk”Vanaf 17 januari in UtrechtGroningen:Workshop “Ayurvedisch Koken” (veganistisch)Zondag 3 september in GroningenLoenen:Vier Vedische Kookworkshops in Het Zonnehuis, Loenen (nieuw!)16-17 sept en 11-12 nov in LoenenAlkmaar:Workshop “Vedische Favorieten”Zaterdag 14 oktober in AlkmaarWijchen:Workshop “Ayurvedisch Koken”Zaterdag 21 oktober in WijchenZoelen:Drie Ayurvedische Kookworkshops15, 22 en 29 november in Zoelen (nieuw!)Tilburg:Workshop “Een reis door India”Zaterdag 18 november in Tilburg Tot slot een recept dat ik heerlijk vind om in de zomer te maken, en te vullen met geroerbakken groentes of een vrolijke salade. Fijn om mee te nemen naar buiten…..Mung dahl cheela's! Wat ik zou vertalen als mung dahl wraps. Op de foto zijn het de groene pannenkoekjes =16pxMung dahl cheela's=14pxFlensjes van mungdahl en groene kruidenhoeveelheden voor 10 cheela's, weektijd minstens 4 uurUit “The Art of Indian Vegetarian cooking” van Yamuna devi 1 Cup (215 gr) gele mung dahl of hele mungbonen (bio)2 eetl gember wortel, (biologische niet) geschild 1 verse groene peper, zonder zaadjes en gesnedenen zo nodig nog ¼ - ½  theel. cayennepeper 1 Cup (240 ml) water, of zoveel als nodig1/3 Cup (45 gr) bloem, volkorenmeel of kikkererwtenmeel1½  theel. zout½ theel. asafoetida½  theel. kurkuma of een volle eetlepel verse¼ theel. bakpoeder, afgestreken (bicarbonate soda)2 tot 3 volle eetlepels  van elk: fijngesneden verse koriander, peterselie en munt, of andere verse groene kruiden 

  1. Was de dahl vier of meer keer, tot het water helder blijft. Zet het dan minimaal vier uur (maar beter de hele nacht) te weken in ruim water.

  2. Giet al het water af.Maal de gember en de verse peper in de keukenmachine. Doe er dan de afgegoten dahl bij met om te beginnen ½ Cup water (120 ml), het meel, zout, asafoetida, kurkuma en bakpoeder.

  3. Maal alles 1-2 minuten tot een glad beslag met de consistentie van licht geklopte slagroom. Doe er nog ½ Cup water (120 ml) bij, of zoveel als nodig voor een flensjes beslag, en de verse kruiden en maal weer.

  4. Verhit één of twee anti-aanbak koekenpannen. Verdeel met een kwastje wat ghi of kokosolie over de koekenpan.

  5. Schep ¼ Cup (60 ml) beslag op en giet het in het midden van de pan. Draai de pan rond, zodat je een mooie dunne pannenkoek krijgt. Als de cheela aan één kant gaar is (heb geduld), draai je hem voorzichtig om en bak je de andere kant. Houd de flensjes warm en serveer ze met bijvoorbeeld een chutney van verse koriander.

=14pxIk wens je een hele mooie zomer, en tot ziens!Rada’s Kookstudiowww.kookstudio.netinfo@kookstudio.net